Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva lähes 68 miljoonan asukkaan maa. Thaimaa tunnettiin pitkään boheemien reppureissaajien kohteena, mutta nykyään Thaimaa on noussut suosioon suomalaisten eksoottisena ja edullisena kaukokohteena, josta löytyy ripaus luksusta. Thaimaa on suosituin kaukolomakohde ja kilpailee rinta rinnan Kreikan ja Espanjan kanssa suomalaisten suosituimmasta lomakohteesta. Esimerkiksi Finnair lentää suoraan Helsingistä Bangkokiin, lentoaika on noin kymmenen tuntia.

Thaimaa on kohde jokaisen makuun

Thaimaa tarjoaa lomailijoille kaikkea. Upeista viiden tähden hotelleista ekohotelleihin syvän sinisen meren äärellä aina naurettavan edullisiin hostelleihin riippumattoineen ja kookospalmuineen. Thaimaan hintataso on eurooppalaisille hyvin edullinen. Vaikka Thaimaan maaseutu on edelleen hyvin alkukantainen ja yksinkertainen, suosituimmat matkailukohteet ovat panostaneet enemmän tarjontaan, infrasruktuuriin ja palvelun laatuun. Thaimaasta on mahdollista löytää upeita kohteita niin kulttuurinnälkäisille ja herkuttelijoille kuin vaikkapa vaeltajille ja joogan harjoittajille.

Thaimaa on kuuluisa upeista rannoistaan. Ympäri vuoden aurinkoa tarjoava Thaimaa on kohteena enemmän kuin houkutteleva Suomen pitkän ja kylmän talven vastineeksi. Varsinkin Thaimaan saaret ovat suosittuja rantakohteita. Thaimaan saarikohteita ovat muun muassa vilkas Krabi, Thaimaan suurin saari Phuket, rauhallinen Khao Lak ja sukeltajien paratiisi Koh Phi Phi. Koh Phi Phi on elokuvia rakastaville matkailijoille haluttu kohde, sillä Leonardo Di Caprion tähdittämä jännityselokuva The Beach kuvattiin samaisella saarella. Ranta oli äärimmäisen vilkas matkakohde viime vuosina, kunnes se suljettiin pysyvästi thaimaalaisviranomaisten pyynnöstä. Suomessa asiasta uutisoi Helsingin Sanomat ja lisäsi, että rannalla vieraili päivittäin jopa 5000 turistia, joka vaurioitti rannan ekologista järjestelmää vakavasti. Uutinen oli valitettava monien matkatoimistojen keskuudessa, mutta ongelman vakavuus keräsi ymmärrystä. Rannan pysyessä kiinni Thaimaa tarjoaa aurinkoa palvoville matkailijoille muita upeita vaihtoehtoja.

Sää ja turvallisuus

Thaimaahan matkustamista voidaan suositella lähes ympäri vuoden. On kuitenkin tärkeää tarkistaa ennen matkaa varattaessa paikallissää ja monsuunikaudet. Monsuunikaudet vaihtelevat maanosasta riippuen ja niiden tuomat rankkasateet saattavat haitata lomamatkaa. Paras kausi matkustaa Thaimaahan on marraskuun ja helmikuun välillä, jolloin lämpötilat ovat miellyttävät. Kuumimpia kuukausia ovat taas maalis-, huhti- ja toukokuu, jolloin lämpötilat saattavat kohota jopa 40 asteeseen. Sadekausi Thaimaassa on suomalaisten kesälomakausi, kesäkuusta elokuuhun. Rankkasateet ovat yleisiä iltapäivisin, mutta aamupäivät ovat poutaisia. Budjettimatkailijalle nämä kuukaudet ovat sopivinta aikaa matkustaa Thaimaahan, sillä hinnat ovat silloin edullisempia.

Thaimaa on yleisesti ottaen turvallinen matkakohde. Turistikohteissa liikkuu paljon virkavaltaa ja suuret hotellit ovat hyvin vartioituja. Suurissa ihmisjoukoissa omista tavaroistaan kannattaa pitää huolta, eikä ravintoloissa kannata jättää arvotavararoita näkyville, sillä ne on helppo napata. Kauppiaat ovat suomalaiseen makuun hyvin innokkaita, eikä jokaiseen tarjoukseen kannata langeta. Myös ammattimaiset turistihuijaukset ovat yleisiä, mutta niistä selviää nopeasti maalaisjärjellä – tuntemattomiin yliystävällisiin paikallisiin ei kannata luottaa liikaa, vastaukseksi riittää ystävällinen ei ja matkan jatkaminen.

Thaimaassa kannattaa välttää hanavettä. Kadulla syömisessä on aina omat riskinsä ja monet ravintolaruoatkin saattavat sisältää ainesosia, jotka vetävät helposti suomalaisen herkän vatsan toiminnot sekaisin. Thaimaassa on suuria yksityisiä sairaaloita, jotka tarjoavat laadukasta palvelua myös englanniksi. On erityisen tärkeää, että matkailija tarkistaa matkavakuutuksensa ehdot ja voimassaolon ennen matkaa. Tavalliset rokotukset jäykkäkouristusta ja kurkkumätää vastaan riittävät. Lisäksi hepatiitti A:n ja malariarokotuksen ottamisesta suositellaan. Rokotusmääräykset ja muut viranomaisten suositukset kannattaa aina tarkistaa ennen matkaa, sillä tietoihin voi tulla muutoksia.

Thaimaa on yleisesti ottaen hyvin turvallinen maa niin reppureissaajille kuin lapsiperheillekin. Thaimaa tarjoaa jokaiseen makuun jotakin, etsi sitten rantaa ja aurinkoa, kulttuuria ja historiaa taikka rentoutumista ja joogaa. Thaimaan eksoottisuus, edulliset hinnat, lämmin sää ja ystävälliset paikalliset ovat tuoneet maan suomalaisten suursuosioon, eikä menestys näytä laskevan lähivuosina.