Thaimaa on kiistämättä yksi suositummista lomakohteista, mikä tietenkin tuo mukanaan harmillisen lieveilmiön eli turistirysät.

Thaimaa on suosittu matkakohde koska siellä yhdistyvät eksoottisuus, monipuolisuus ja helppous. Maan sisällä on onneksi helppo matkustaa paikkoihin, joissa muihin turisteihin ei törmää. Moni muu maa ei tarjoa samaa kattausta elämyksiä, joita Thaimaaseen matkustava matkailija saa matkallaan kokea. Minne Thaimaassa sitten kannattaa suunnata?

Bangkok

Bangkokissa yhdistyy sekä mennyt että tuleva. Myös pyhyys ja synti yhdistyvät kaupungissa mystisellä tavalla. Esimerkiksi henget ja muunlaiset ihmeet ovat Bangkokissa täysin arkipäivää. Bangkok onkin aistikas kaupunki. Bangkokin iso plussa on hotellitarjonta ja sieltä löytyykin jokaiseen makuun jotain: sekä budjettireissaajalle halpaa majoitusta että luksusta kaipaavalle ylellisyyttä.

Krabi

Ao Nang-ranta sekä Railay-ranta ovat turisteja täynnä, mutta koska maisemat ovat äärettömän kauniit, niin moni on valmis antamaan turistimassat anteeksi. Maisemat ovat todella lumoavat ja niihin liittyy useita myyttejä. Suurin osa Thaimaan postikorttikuvista on otettu Krabilla. Jos Krabin turistimäärä rupeaa ahdistamaan, niin voi aina suunnata Thaimaan parhaalle saarelle joka on Krabin vieressä sijaitseva Koh Lanta.

Koh Lanta

Koh Lanta on saari, joka on juuri tarpeeksi iso, ettei siellä käy aika tylsäksi, mutta tunnelma on silti rennon rauhallinen. Koh Lantalla kaikki majapaikat ovat rannalla ja sieltä löytyy pieneenkin budjettiin sopivia bungalow-majoituksia. Saari on hyvä matkakohde sekä lapsiperheille että reppureissaajille. Täältä löytyy myös hyviä sukelluskohteita.

Koh Payam

Burman rajalta löytyy Koh Payam ja saari olikin pitkään salaisuus, josta vain harvat ja valitut olivat tietoisia. Pikku hiljaa saaren maine on kiirinyt matkailijoiden korviin. Tämä on viimeisiä hippien pesimäalueita maassa.

Koh Surin

Koh Surin-saaristo on ehdottomasti paras paikka snorklata. Koh Surin on pitkän matkan päässä avomerellä. Täällä riutat ovat matalalla ja pikkusaaret ovat viidakon peitossa. Ne ovat säilyneet luonnonvaraisina. Turistien lisäksi täällä on vain merimustalaisia ja siellä voikin tutustua heidän kulttuuriinsa.

Trangin saaret

Trangin saaret Ko Ngai, Ko mook ja Ko Kradan ovat varmasti Thaimaan kauneimpia saaria. Ko Ngai ja Ko Kradan ovat pieniä saaria ja niissä on paljon viidakkoa. Kummassakin on valkoisia hienoja rantoja ja majataloja, eikä mitään muuta. Täällä ei ole edes moottoriajoneuvoja. Ko Mook on näistä saarista suurin ja sieltä löytyy kalastajakylä sekä kumipuuviljelmiä. Ehdottomasti paras tapa tutustua näihin saariin on matkustaa niille veneellä ja matkustaa saarelta toiselle.

Phuket

Phuketissa ei ole paljon tarjolla itsenäiselle matkaajalle. Perheille se on parempi vaihtoehto. Phuketissa on pitkät ja hienot rannat, hotelleissa ovat loistavat uima-altaat ja lapsille aktiviteetteja. Useat matkustavatkin Phuketin kautta pienille saarille. Silloin kannattaa yöpyä Phuket Townissa. Sieltä löytyy ihana vanha keskusta ja paikallista tunnelmaa. Phuket on takuuvarma valinta pakettimatkalle.

Khao Sokin sademetsä

Tämä on kaunis kansallispuisto jossa voi vaellella itsenäisesti tai osallistua valmiille retkille jotka kestävät pari päivää. Täällä saa kokea sademetsän taian.

Millaisia kokemuksia Thaimaa tarjoaa?

Yksi halvimmista maista sukellusluvan suorittamiseen on Thaimaa. Suosituin ja edullisin paikka suorittaa tämä on Koh Tao, mutta oikeastaan jokaisesta rantakohteesta löytyy sukelluskouluja. Koh Similan tunnetaan hyvänä sukelluskohteena, mutta paikka on tämän lisäksi loistava snorklauskohde.Tänne järjestetään kolmen päivän matkan snorklaajalle tarkoitetulla liveboardille, tämä onkin ainut maailmassa.

Thaimaasta löytyy yhä myös autiosaaria. Suurin niistä on varmasti Koh Tarutao, joka on viidakon peitossa. Jos taas haluaa patikoida koskemattomassa ympäristössä, niin upeimmat vaellusmaastot löytyvät Burman rajalta Umphangista.

Pakettimatkoja maahan saa lähes jokaisesta suomalaisesta matkatoimistosta.