Pehmeä valkoinen hiekka, turkoosi meri ja kevyesti rantaa iskevien aaltojen ääni… Thaimaa on auringonpalvojan eksoottinen paratiisi ja yksi syy sille, miksi maasta on tullut suomalaisten suosikkikohde. Thaimaan rantojen valttikortti on niiden monipuolisuus. Valikoimasta löytyy rantoja niin aktiivi-lomailijoille, lapsiperheille kuin rauhaa rakastaville. Listaamme auringonpalvojan parhaat palat tässä eksoottisessa kaukolomakohteessa, jotka sopivat jokaiseen makuun.

Kata Beach

Kata Beach on Thaimaan suurimman saaren Phuketin rauhallisempia ranta-alueita. Kata tarjoaa monipuolisia palveluita ja sieltä on lyhyt matka vilkkaammalle Karonin ranta-alueelle. Katan hiekka on lähes jauhomaista ja pehmeää ja sen vesi hyvin kirkasta. Kata Beach on jaettu kahteen osaan niin sanottuun pieneen Kataan ja suureen Kataan. Pieni Kata on nimensä mukaisesti pienempi ja rauhallisempi alue ja sinne pääsee suurelta Katalta kävellen tai paikallisella kulkuneuvolla tuk-tukilla. Loppukesästä Kata Beachilla voi myös surffata, sillä aallokko on voimakas.

Kamala Beach

Sana kamala ehkä kertoo suomalaisille aivan jotain muuta, kuin mitä tämä ranta on. Yli kahden kilometrin mittainen ranta sijaitsee samannimisen kylän kupeessa Phuketin saarella Patong Beachin pohjoispuolella. Rannan hiekka on silkinpehmeää ja tunnelma rauhallinen. Pienestä koostaan huolimatta ranta tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut. Kamalan ranta on matala, mutta syvemmälle mentäessä kannattaa varoa voimakkaita virtauksia.

Sai Kaew

Sai Kaew on Koh Sametin suurin ranta. Sai Kaewin hiekka on vitivalkoinen ja merivesi kristallin kirkas. Paratiisin tunnelma on rauhallinen, vaikka ranta itsessään on suuri. Koh Sametin saari on julistettu Thaimaan kansallispuistoksi ja saarelle pääsyyn vaaditaan pääsymaksu. Maksulle saa kuitenkin heti vastinetta, sillä saaren rauhaisa tunnelma ja henkeäsalpaavat näköalat rauhoittavat kiireisimmänkin mielen.

Koh Kai

Koh Kain paratiisiranta sijaitsee lyhyen venematkan päässä Krabin suositusta turistikohteesta Ao Nangista. Koh Kai tarkoittaa suomeksi kanasaarta. Saari on saanut nimensä muodostaan, sillä ilmasta katsottuna saari muistuttaa kanaa. Päivisin ranta saattaa ruuhkautua varsinkin niillä alueilla, minne turistiveneet rantautuvat. Laskuveden aikaan on mahdollista kävellä viereisille saarille, mutta takaisin kannattaa tulla ajoissa, ettei joudu nousuveden saartamaksi.

Hongin saari

Hongin saarelle pääsee veneellä suoraan Krabin Ao Nangilta ja venematka kestää noin tunnin. Päiväretkellä pääsee valmismatkoilla tai vuokraamalla oman veneen kuljettajineen. Saari on kansallispuistoaluetta ja lähes koskematon helmi. Upeiden rantojen lisäksi Hongin saarelta löytyy viidakkoreitti, jota pitkän pääsee vaeltamaan saaren toiselle puolelle. Saarelta löytyy myös syvän turkoosi laguuni, jonka matalassa vedessä voi snorklata.

Lamai Beach

Koh Samuin saaren länsirannikolla sijaitseva ranta on erikoisemmasta ulkonäöstään huolimatta suosittu auringonottokohde. Lamain hiekka on nimittäin karheaa ja vaaleanruskeaa ja meri vaahtoaa usein aallokkoisena. Se ei kuitenkaan tee rannasta epämiellyttävää vaan päinvastoin, eksoottisen erilaisen. Rannan palvelut tarjoavat erinomaista ruokaa ja ensiluokkaisia hierontapalveluita. Lamai Beach on Koh Samuin toiseksi suurin ranta Chawengin jälkeen, mutta paljon rauhallisempi ja edullisempi ja sopii siksi hintatietoisen auringonpalvojan kohteeksi.

Ao Phra Nang

Tämä Railayn niemellä sijaitseva ranta on äänestetty maailman toiseksi kauniimmaksi rannaksi. Vaikka ranta on pieni, on se myös suosittu ja iltapäivisin turistikausina ruuhkainen. Suurin osa kävijöistä tulee saarelle vain päiväretkelle, mutta siellä voi myös majoittua. Rannan läheisyydessä sijaitsee myös upeita tippukiviluolia sekä pyhättö, joka symboloi paikallisille saarelle haaksirikkoutuneen prinsessan muistoa.

Phra Nang Cave Beach

Täydellinen auringonottoranta Ao Nangissa majoittuville matkaajille on ehdottomasti Phra Nangin ranta. Rannan silkkisen pehmeä valkoinen hiekka ja silmiä häikäisevä turkoosi meri ovat kuin suoraan matkaoppaasta. Auringonoton lisäksi päivän saa kulumaan vierailemalla lähistöllä sijaitsevissa luolissa, joiden mukaan ranta on saanut nimensä. Rannalta lähtee myös lukuisia patikointireittejä ja rantaa reunustavat kalliot sopivat kiipeilyä harrastaville aktiivi-lomailijoille.